Kinderkamer inspiratie: tips en ideeën voor een beige slaapkamer

Wanneer je op zoek bent naar kinderkamer inspiratie kom je ontzettend veel tegen. Van kleurrijke speeldomeinen tot rustige relaxruimtes. In dit artikel vind je tips en ideeën voor een lichte slaapkamer. Lees je mee?

Kinderkamer inspiratie

Toen we net in dit huis kwamen wonen, kreeg Amélie een roze kinderkamer. Eén wand besloot ik te behangen met een hoop flamingo’s. Hoewel ik dol was op het behang werd ik het ook gauw zat. Het dessin was druk - er gebeurde veel en de wand werd heel aanwezig. Toen we later dat jaar een peuterbed kochten, was dat een mooi moment om te gaan nadenken over een andere kamer. Bij een ‘groot’ bed hoort immers ook een ‘grote’ kamer - toch? Het behang scoorde ik bij Kwantum en de muren kregen de tint RAL9010.

Bed kinderkamer

Het bed is van IKEA en heet MINNEN. Deze uitvoering is alleen nog tweedehands te scoren, zoals wij ook deden. Nieuw matras erin en klaar ben je. Meer van dit bed zien? Blogger Mirjam deelde 4x het IKEA MINNEN bed in de kinderkamer.

kinderkamer met hartjesbehang
kinderkamer met ikea minnen bed
wanddecoratie unicorn
houten kapstok met decoratie

Decoratie kinderkamer

Voor de aankleding wilde ik experimenteren met (meer) riet en rotan, een materiaal dat ik niet alleen heel mooi vind. Het geeft warmte, maakt het geheel wat spannender én is veelvuldig te vinden op tweedehands verkoopsites of bij de kringloop. Naast het bed hing ik een simpele, houten wandkapstok op voor speelgoed, tasjes en haar favoriete jurk. De eenhoorn kreeg een gouden tintje.

Lamp kinderkamer

Ook mijn liefde voor Marokkaanse woonaccessoires komt in deze kamer terug. Het plaid past qua kleur perfect bij de rest van de kamer én is heerlijk warm. Het sprei is geschikt voor een eenpersoonsbed maar net zo tof als plaid op de bank. Ik ben benieuwd hoe lang dit in de peuterkamer blijft liggen… De lamp is een kleinere uitvoering van de traditionele rattan lampen en zorgt voor prachtige schaduwen op de muur. Heel tof!

beige pompom deken als sprei
ikea bed in beige kinderkamer

Meer kinderkamerinspiratie

Vorige
Vorige

De zeven favorieten van… blogger Mirjam Hart (Een goed verhaal)

Volgende
Volgende

Badkamer renovatie zonder breken: van basic naar chique