Van doorsnee badkamer naar spa aan huis: inspiratie voor elk budget

Droom je van een spa aan huis? Is je badkamer toe aan een (mini) make-over? Je kunt een badkamer restyling zo duur en groots maken als je zelf wilt. Van nieuwe tegels tot een ander bad of alleen de accessoires vervangen: sevencouches verzamelde inspiratie en ideeën voor elk budget.

Een vrijstaand bad, inloopdouche, messing kranen en zachte handdoeken: wie fantaseert er nu niet over een spa aan huis? Daarvoor kun je een hele nieuwe badkamer ontwerpen, maar kleine aanpassingen hebben soms net zo’n groots effect. Drie jaar geleden begon ik met het verzamelen van ideeën voor mijn eigen badkamer. Pinterest is daarvoor een aanrader: je kunt heel makkelijk je favoriete badkamers bewaren en een online moodboard maken. Vooraf is het goed om te bedenken welke sfeer je wilt creëren en hoeveel geld je aan de make-over kunt of wilt besteden.

inloopdouche met microcement op de muur en vloer

Badkamer verbouwen

Ga je de badkamer grondig verbouwen? Dan kun je jouw wensen makkelijk integreren in je ontwerp. Is er plek voor een bad? Hoe groot wordt het wasmeubel? Welk materiaal komt er op de muren? Online zijn verschillende tools te vinden om je te helpen bij het inrichten van de ruimte. Er zijn zelfs complete badkamers op de markt, voor wie kiest voor gemak of weinig inspiratie heeft. Kijk wat bij jou en je wensen past! Pas op voor slimme verkooptrucs in sanitairzaken en laat je geen oor aannaaien.

Microcement badkamer

Kies je voor marmer, natuursteen of microcement in de badkamer? Dan zullen de kosten snel oplopen. Soortgelijke effecten kun je makkelijk creëren met bijvoorbeeld marmerprint op kunststof of betonlooktegels. Bij het ontwerpen van onze badkamer hebben we al onze wensen kunnen doorvoeren. Soms betekent dit dat je slimme keuzes moet maken.

decoratie naast het bad

Luxe versus budget

Zelf ben ik bijvoorbeeld dol op tadelakt, een waterdicht kalkpleister uit Marokko. Authentiek, sfeervol en precies het sfeertje dat ik mijn badkamer wilde geven. Alleen: tadelakt is hartstikke duur. Gemiddeld betaal je zo’n 140 euro per vierkante meter. In plaats daarvan kun je ook kiezen voor speciale kalkverf, geschikt voor vochtige ruimtes. Hetzelfde geldt voor meubels en sanitair: een vrijstaand designbad is natuurlijk prachtig, maar voor een minder bekend merk betaal je een flink stuk minder. Slim shoppen dus!

Het spa-gevoel voor een ruim budget:

  • Plaats decorlijsten op het plafond

  • Werk met ‘rijke’ materialen als messing en natuursteen(look)

  • Kies voor een inloopdouche of grote regendouche

  • Ga voor vloerverwarming



Het spa-gevoel voor een klein budget (tot 200 euro):

  • Vervang het blad van je wasmeubel

  • Kies voor een andere kraan of wasbak

  • Scoor nieuwe accessoires: manden, wandhaakjes of een mooie spiegel

  • Betegel één wand opnieuw of schilder je bestaande tegelwand



Het spa-gevoel lowbudget (tot 25 euro):

  • Bewaar shampoo en zeep in mooie flessen

  • Koop luxe handdoeken en drapeer over een stang of (houten) ladder

  • Kies voor een fijn, hoogpolig kleed voor het wasmeubel of naast het bad

  • Decoreer met kaarsen, geurblokjes of wierook

Kortom: of je nu veel te besteden hebt of met een klein budget aan de slag gaat, voor een nieuwe look in de badkamer heb je verschillende opties. Ben je op zoek naar meer badkamer inspiratie? Klik dan hier. Is je ruimte beperkt? Er is ook voldoende kleine badkamer inspiratie.

Heb jij nog tips om het spa-gevoel naar de badkamer te halen? Deel ze in de comments!

Vorige
Vorige

Getest: Leitz TruSens luchtreiniger met huisdierenfilter tegen allergie

Volgende
Volgende

Op ’t wensenlijstje: 8x het mooiste behang voor de kinderkamer