Van sauna tot jacuzzi: maak van jouw tuin een kuuroord

Bubbelen wanneer je maar wilt en ontstressen in je eigen sauna: heb je ruimte over in je achtertuin dan is een spa aan huis misschien wel iets voor jou. In dit artikel lees je alles over de spa aan huis en ontdek je wat de mogelijkheden zijn.

Stel je nou eens voor dat je het huis niet meer uit hoeft voor een dagje sauna. Klinkt jou dat als muziek in de oren? Eerlijk is eerlijk: goedkoop is het niet, maar daarentegen heb je er wel jaren plezier van. Wat zijn de opties? Een overzicht.

Voordelen van een eigen spa

Er zijn veel mogelijkheden voor het maken van een kuuroord in de achtertuin. Combineer bijvoorbeeld een jacuzzi en een barrel sauna, of kies voor een van deze opties. Zowel de kuip als het isolatiemateriaal zijn goed afgewerkt en zorgen voor het ultieme comfort. De spa gaat decennia mee en de verwarmingskosten blijven redelijk binnen de perken. De spa’s zijn van Amerikaanse afkomst en daar staat kwaliteit hoog in het vaandel. Naast dat je zeker bent van een uitstekende kwaliteit, biedt het hebben van een eigen spa genoeg andere voordelen. Je bent niet gebonden aan openingstijden en kunt ontspannen wanneer je zelf wilt. Je hebt niet te maken met drukte van andere bezoekers en daarnaast wordt de spa in jouw tuin geïnstalleerd door vakkundige specialisten. Ideaal, toch?

Hoe werkt het?

De belangrijkste functies in een sauna zijn reinigen en verwarmen. Om een hoge watertemperatuur te krijgen tegen zo laag mogelijke kosten, zijn goede verwarmingselementen noodzakelijk. Daarnaast is isolatiemateriaal essentieel om zoveel mogelijk warmte vast te houden. Om de spa schoon te houden, wordt er gewerkt met een spa filter en een zogenoemde ozonator, die bacteriën bestrijdt. Beide zorgen voor een optimale filtratie. Dit type jacuzzi en sauna staat garant voor een lange levensduur.

Eerst proberen?

Heb je interesse in een jacuzzi of sauna in de tuin, laat je dan vooraf goed informeren en bezoek een showroom om uit te zoeken welke uitvoering het beste bij jou past. Meer tips over de welness tuin vind je hier.

Vorige
Vorige

Waterbestendig en duurzaam: 4x de voordelen van een PVC vloer

Volgende
Volgende

Ruimtebesparend en sfeerverhogend: de voordelen van een eetkamerbank