Verhuisplannen? Deze vier verbeteringen aan je huis leveren het meest op

Als je gaat verbouwen of renoveren wil je niet alleen weten wat het je gaat kosten, maar ook wat het uiteindelijk oplevert. In dit blog vind je vier tips die geld kosten, maar ook geld opbrengen. Heb je verhuisplannen? Lees dan zeker mee!



Een instapklare woning waar nieuwe bewoners niets meer aan hoeven te verbouwen, verkoopt altijd makkelijker en heeft een hogere opbrengst dan een klushuis. Ga je klussen om de verkoop van je huis te bevorderen, dan kan dat je soms duizenden euro’s extra opleveren.



Tip 1: zorg voor een beter energielabel

Je woning verduurzamen loont. Als je je energielabel met twee of drie stappen kunt verhogen, stijgt de waarde van je huis met gemiddeld €6.000. Kijk daarom naar je huidige energielabel en wat je kunt verbeteren aan je woning. Denk bijvoorbeeld aan dubbel glas (nog beter: HR++ glas), een betere cv-ketel of dak- muur- en vloerisolatie. 



Tip 2: plaats zonnepanelen

Een andere duurzame maatregel die jouw woning een boost geeft, zijn zonnepanelen. Als je nu zonnepanelen plaatst heb je er direct profijt van, net als bij isolatie. Steeds meer mensen hechten waarde aan een woning die zelf energie opwekt. Een woning met zonnepanelen levert al snel een meerwaarde op van €5.000. Met dat bedrag heb je de investering er vaak al uit.


casco zolder met dakkapel
zolder isoleren en verbouwen
werkplek met kurkwand

Tip 3: verbouw je zolder

Heb je een open zolder en kun je er een kamer met bergruimte van maken? Goede investering! Een zolder verbouwen kun je doen door bijvoorbeeld een extra wand te plaatsen of inbouwkasten te maken. 

Ga je een dakkapel laten plaatsen? Dan zullen er vaak een of meerdere gordingen onderbroken worden. De dakkapel moet dan de dragende eigenschap overnemen. Een dakkapel plaatsen kan een behoorlijk ingewikkelde klus zijn. Veel mensen kiezen er daarom voor om het uit te besteden aan een dakkapelspecialist. 

De kosten van het verbouwen van de zolder komen gemiddeld op €13.000. Doe je het goed? Dan mag je dat hele bedrag bij de waarde van je huis optellen. 



grote pot met tak in de badkamer

Tip 4: pak de badkamer aan

Heb je een douche? Kijk dan of je er een inloopdouche van kan maken. Als je nog een oude badkuip hebt, kun je deze misschien vervangen door een kunststof bad. Een enkele wastafel kun je omtoveren tot dubbele met een stijlvol badkamermeubel eronder. Bekijk ook of het tegelwerk aan vervanging toe is (tegels verven kan ook!). Een badkamer renoveren kost gemiddeld tussen de €6.500 en €9.500. Als je de nodige kluservaring hebt, dan kun je deze klus zelf uitvoeren. Je verdient minstens de helft terug in de meerwaarde voor je huis. En, als je toch bezig bent: renoveer het toilet beneden ook in dezelfde stijl als de badkamer.

Heb jij nog tips voor een waardevermeerdering van je huis? Deel ze in de comments!

Vorige
Vorige

Make-over van de kinderkamer met kleurverloop op de muur

Volgende
Volgende

Renovatie en aanleg van de tuin met voor- en nafoto's