4x creatieve ideeën om je favoriete foto’s in huis te vereeuwigen

Stonden foto’s vroeger steevast op de schouw of ingelijst in de boekenkast, anno 2020 krijgen persoonlijke herinneringen vaker een prominente plek in huis. De mogelijkheden zijn eindeloos: sevencouches verzamelde vier creatieve ideeën om je favoriete kiekjes te vereeuwigen.

Een souvenir uit het buitenland, dat schilderij van oma en de eerste tekening van je zoon of dochter: door spullen met een verhaal aan je interieur toe te voegen, wordt het eigen. Dat geldt uiteraard ook voor fotografie. Voor we gingen verbouwen had ik een fotowand boven de bank gemaakt. Eigenhandig ‘ingelijst’ op grote, omgekeerde canvasdoeken. De beelden had ik laten afdrukken op A3 en A4 formaat. Zo ontstond een stijlvolle, speelse herinneringenhoek. Deze beelden hangen inmiddels niet meer in de woonkamer, maar krijgen een plek in het trapgat.

grote foto op canvas in de hal

Na de verbouwing koos ik voor een grote foto op canvas in de hal waarop mijn dochter geportretteerd staat. Gemaakt tijdens onze favoriete vakantie in Griekenland - en steeds als ik deze foto zie, denk ik terug aan die reis. Hoe fijn is dat? Zo aan de wand wordt het bijna een kunstobject. Dat vind ik mooi: ik zoek steeds naar de balans tussen persoonlijk én passend binnen mijn woonstijl. Ook leuk:

1. Je favoriete foto op een lamp

Heel tof voor de kinderkamer of op je nachtkastje: een gepersonaliseerde lamp. Je ontwerpt ‘m zelf door een digitale tekening of foto te uploaden. De lamp is krasvast en warmtebestendig doordat er wordt gewerkt met UV inkt. Het item wordt gemaakt van plaatmateriaal polypropyleen (kunststof) en heeft de vorm van een cilinder. Ook leuk als (kraam)cadeau!

lamp naast het bed met fotoprint

2. Je favoriete foto als kunstwerk

Wel eens gehoord van Custtomshapes? Deze fotowand groeit met je mee, want je kunt ‘m blijven uitbreiden (tot 73 tegels). Maak een collage van je vakantiefoto’s of kies voor één dierbare afbeelding in een speelse hexagon-uitvoering. De Custtomshapes zijn gemaakt van forex. Gaatjes boren is niet nodig, ophangen doe je met een bijgeleverd magnetisch systeem en afstandhouder. Ook geschikt voor wanden met behang of spachtelputz.

foto's geprint aan de muur

3. Je favoriete foto op behang

Heb je een lege muur over? Dan kun je je favoriete foto laten printen op behang. Misschien heb je wel een bijzondere foto van je trouwerij, newbornshoot of vakantie. Of duik eens in de fotoboeken van je ouders of andere dierbare vrienden of familieleden. De karakteristieke zwartwit foto’s van vroeger lenen zich perfect voor fotobehang. Je beelden hoeven niet haarscherp of perfect te zijn. Je zult zien dat een grote (oude) foto direct sfeer geeft aan de ruimte.

samsung frame tv aan de muur

4. Je favoriete foto tussen andere kunstwerken


Kunst en fotografie zijn goed te combineren. Ideaal als je wel wat foto’s aan de wand wilt, maar niet te prominent. Hang bijvoorbeeld verschillende items rond of naast de televisie. Combineer mooie posters met een zelfgemaakte schets, houten spiegel of vintage lijst en hang daar een of meerdere foto’s tussen in dezelfde stijl. Zo maakte ik een gallerywall rond mijn televisie die ik kan blijven aanvullen met prullaria en ander moois.

Hoe heb jij je huis persoonlijk gemaakt? Deel je tips in de comments.

Vorige
Vorige

Nordmann voor een piek: mijn ervaring met de IKEA-kerstboom

Volgende
Volgende

6x met deze tips schilder je zelf een kleurverloop op de muur