Kleur van het jaar 2025: dit is True Joy van Flexa

True Joy is de kleur van het jaar 2025 volgens Flexa. Ben je klaar voor een statement in huis - dan mag deze kleur niet op je muur ontbreken. True Joy is een opvallende, uitgesproken tint die je perfect kunt gebruiken als accentkleur of om groots mee uit te pakken.

Kleur van het jaar 2025

Geel is de kleur van hoop en vreugde. Of je nu gaat voor een volledige muur in deze kleur of slechts enkele accenten, met True Joy kun je alle kanten op. Combineer met neutrale tinten zoals gebroken wit of lichte taupe voor een serene uitstraling - of juist met donkere, diepe (trend)kleuren voor een meer gewaagde look. True Joy geeft een gevoel van energie, zonder too much te zijn. ,,Als je het kunt dromen, dan kun je het zelf maken. Onze huizen dienen ons daarom te voeden met optimisme, trots en creativiteit. En dat doet deze krachtige geel”, aldus Flexa.

Beeld: Flexa

Beeld: Flexa

Trendkleuren van 2025

Waar 2024 draaide om zachtheid en minimalisme, is 2025 het jaar van diepe kleuren en grote(re) contrasten. Het kleurenpalet van het komende jaar bevat zowel natuurlijke tinten als donkere, rijke kleuren die iets mystieks hebben. Denk aan:

  • Olijfgroen

    Deze diepe, natuurlijke kleur brengt een gevoel van kalmte en balans in elke ruimte. Perfect te combineren met houten accenten voor een organisch gevoel.

  • Donker paars

    Mysterieus en chic, deze kleur heeft een bijna koninklijke uitstraling en brengt een vleugje glamour in je interieur.

  • Diep blauw

    Diep blauw zorgt voor een serene, maar krachtige basis in elke ruimte: perfect voor slaapkamers of studeerkamers.

Deze kleuren passen ook goed bij de kleur van het jaar 2025. Stel je voor: een diepblauwe muur met gele accessoires zoals kussens, vazen of een opvallend kunstwerk. Klaar ben je! Het contrast tussen de koelte van het blauw en de warmte van het geel zorgt voor een dynamisch en toch harmonieus geheel.

Beeld: Flexa

Kleur van het jaar 2025 toepassen

  1. Woonkamer

    Breng een sprankje vreugde in je woonkamer met een accentmuur in True Joy. Combineer met houten meubels en een paar mooie planten voor een natuurlijke, warme sfeer.

  2. Keuken

    Geef je keuken een frisse, vrolijke uitstraling door de kastjes of achterwand te schilderen in deze gele tint.

  3. Slaapkamer

    Hoewel je misschien niet meteen denkt aan geel in de slaapkamer, kan een vleugje True Joy wonderen doen voor een kickstart van je dag. Overweeg het voor beddengoed of accessoires in combinatie met de rustgevende, diepe tinten van het trendpalet.

Meer zien van de Kleur van het jaar 2025? Bekijk hier het inspiratiedocument van Flexa.


Misschien vind je dit ook leuk:

Vorige
Vorige

Kostbaar vs. Koopje: een ZigZag look-a-like voor een prikkie

Volgende
Volgende

Toilet inspiratie: kies voor een wc zonder tegels